Her er, hvordan compliance-software opdager

Her er, hvordan compliance-software opdager svig og hvidvaskning af penge i kryptosektoren

Da kryptomarkeder modnes, og institutionelle penge strømmer ind i branchen, bliver teknologi til at opdage svindel og hvidvaskning af penge vigtigere end nogensinde.

I de sidste 12 måneder har vi set et rigtigt boom i kryptoindustrien. Selvom 2019 begyndte med en samlet markedsværdi på 200 milliarder dollars, steg tallet i 2020 fem gange takket være Bitcoin Era eksplosionen i Bitcoins værdi. Ifølge data fra CoinMarketCap blev 1 billion mark markeret midlertidigt i januar.

Da kryptosektoren fortsætter med at vokse og trives, gælder det samme for kryptokurrencyrelateret kriminalitet. Alene i 2019 gik virtuelle aktiver til en værdi af 3,8 milliarder dollars tabt på grund af svig; i 2020 nåede dette tal næsten op på 4,9 mia.

Bedrageri, hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme er naturligvis ikke unikke problemer i kryptosektoren: hvert eneste finansielle system på jorden måtte tage skridt til at sikre, at deres infrastruktur ikke kunne bruges til ulovlige formål. Tilsynsmyndigheder over hele verden øger deres bestræbelser på at slå ned på kriminelle aktiviteter, og dette kan påvirke kryptotjenesteudbydere negativt, som endnu ikke er klar til at håndtere strengere regler.

I de seneste måneder har vi også set en bemærkelsesværdig stigning i mainstream mediedækning med forskellige artikler og tjenester dedikeret til den nylige Bitcoin bull run. Denne øgede eksponering oversættes imidlertid til strengere kontroller, især når udvekslinger bliver offer for højt profilerede hackerangreb. Heldigvis er der måder for virksomheder at beskytte deres kryptovirksomheder på og samtidig arbejde i forbrugernes interesse.

Opnå overholdelse af lovgivningen

I det fragmenterede landskab af lovgivningsmæssig udvikling for kryptokurver kom en af ​​de vigtigste retningslinjer fra Financial Action Task Force, som har 39 medlemmer, herunder Europa-Kommissionen, Japan, Det Forenede Kongerige og De Forenede Stater.

FATF har opført et antal røde flag for at identificere potentiel mistænkelig aktivitet eller mulige forsøg på at omgå loven. F.eks. Kan størrelsen og hyppigheden af ​​transaktioner være spor til retshåndhævelse, især når gentagne betalinger foretages lige under tærsklen for rapportering.

Problemer kan også opstå, når indskud foretages med bankkonti med andre navne end dem, der bruges på børser, når mixere og tumblere bruges til at skjule betalingsoprindelse, eller når der anvendes potentielt mistænkelige IP-adresser.

Imidlertid kan kryptoplatformers implementering af værktøjer, der er i stand til automatisk at identificere disse alarmklokker, virke ekstremt komplekse. Da dette er et meget konkurrencepræget marked, frygter mange omkostningerne forbundet med at identificere og stoppe højrisikotransaktioner samt den potentielle ulempe for brugerne, hvis legitime transaktioner blokeres.

Heldigvis er der platforme, der kan overvåge nye transaktioner i realtid og tildele dem en „risikoscore“. Dette er på ingen måde en simpel opgave i betragtning af den enorme mængde transaktioner, der udføres hver dag på blockchain: dette betyder, at denne analyse skal finde sted kontinuerligt og uden afbrydelser.

Den enorme hastighed, hvormed angribere kan udføre transaktioner, betyder også, at compliance-systemer skal handle hurtigt, identificere mistænkelige aktivitetscentre og skabe forbindelser med andre tegnebøger, der potentielt bruges til at distribuere ulovligt erhvervede midler. Desuden bør tidligere data bruges til at forudse fremtidige begivenheder: på denne måde kunne udvekslinger advares i tide om, at en potentielt risikabel aktivitet er ved at forekomme, selvom sådanne transaktioner endnu ikke er bekræftet.