Efter Kanye West och PewDiePie stöder den berömda Rapper Logic Bitcoin

Bitcoin har fått stor uppmärksamhet på senare tid efter det massiva rallyt som drev det förbi $ 15 000-märket och chockade många. Tillgången har blivit synad av många internationella kändisar och det ser ut som om den berömda rapparen Sir Robert Bryson Hall II, populärt känd som Logic, är den senaste som stöder Bitcoin, med tillkännagivandet som kommer direkt efter att Bitcoin gjorde ett massivt drag och trender på Twitter.

Med en tweet den 7 november noterade den nu pensionerade rapparen och innehållsskaparen vars skivor har toppat listorna vid många tillfällen att hans chef Chris Zarou hade övertygat honom om att köpa Bitcoin.

Medan detaljer om investeringen inte har avslöjats, nämnde Logic i sin tweet att det var „en stor investering i #bitcoin.“

Logik har över 2,3 miljoner följare på Twitter, och samhället verkade upphetsad över rapparens inträde i världen av kryptovalutor. Å andra sidan var vissa oroade över hans tid för inträde på grund av $ 1500-rörelsen dagen innan och en brant korrigering kunde förändra rapparens sinne.

Detta är dock ganska osannolikt eftersom Logics chef Zarou verkar vara en förespråkare för Bitcoin eftersom han hade tweetat bara några dagar innan att han är „oansvarigt lång“ på Bitcoin.

Termen oansvarigt lång har formulerats av hedgefondförvaltaren och Bitcoin-tjuren Raoul Pal, som tror att Bitcoin kan slå $ 1.000.000 i denna marknadscykel som ett resultat av institutionellt intresse.

Logik är inte den enda artisten som satsar på Bitcoin eftersom han stöds av Grammy Winner och presidentkandidaten Kanye West, som gick live på den populära Joe Rogan Podcast förra månaden och berömde Bitcoin.

Under tiden presenterade YouTube-sensationen PewDiePie icke-fungibla tokens (NFT) och kryptovalutor till sina 107 miljoner prenumeranter tidigare denna månad, eftersom han marknadsförde ett Pokémon-spel som heter Wallem, där han också säljer sitt spel „PewDiePie skin“ som en NFT.

Bitcoin-rally drivs inte av detaljhandelsinvesterare

Trots att flera kändisar stöder kryptovalutor som Bitcoin, avslöjar data från Google Trends att intresset för begreppet „Bitcoin“ och andra relaterade sökningar fortfarande låg på flera år.

Detta kan vara en antydan om att den nuvarande demonstrationen drivs av institutionella aktörer som Grayscale och andra fondförvaltare baserat på antalet rapporterade av dessa institutioner.

Mobilbetaltjänstleverantören Square’s Cash App såg också ett betydande hopp i intäkterna under tredje kvartalet, med tillstånd av Bitcoin. Baserat på sin finansiella rapport till US Securities and Exchange Commission blev Bitcoin den största inkomstkällan för Cash App.

Sammantaget är Logic och andra kändisar som kommer in på Bitcoin-marknaden fortfarande goda nyheter för branschen som helhet när det gäller att popularisera denna ganska nya tillgångsklass.