Bitcoin kärleksfull Kanye West förnyar 2020 push för att bli USA: s president

Om det lyckas skulle West bli den första pro-Bitcoin-presidenten i USA: s historia.

Den berömda rapparen och entreprenören Kanye West har just meddelat sitt presidentbjudande 2020.

Skivproducenten nämnde först sina avsikter tillbaka i ett MTV-tal tillbaka 2016, men försenade flytten 2019

Kanye är en känd förespråkare för decentraliserad teknik och Bitcoin Lifestyle och skulle vara den första pro-Bitcoin-presidenten om den lyckades i valet i november.
Den amerikanska rapparen, låtproducenten och entreprenören Kanye West har just meddelat att han går som president för USA.

Väst, som också går under namnet „Yeezy“, bröt nyheterna på Twitter i morse, där han släppte bombshell-tillkännagivandet till sina nästan 30 miljoner följare.

„Vi måste nu förverkliga USA: s löfte genom att lita på Gud, förena vår vision och bygga vår framtid“, förklarade han på den nuvarande presidentens favoritplattform för sociala medier. „Jag kör för USA: s president! # 2020VISION.“

Det kan vara bra för Bitcoin. I en intervju 2018 med TV-personligheten Charlamagne, nämnde West sin missnöje med stilen på $ 20-räkningen, och nämnde att det påminde honom om slaveri och fick honom att vilja använda Bitcoin.

Hittills har Twitter-gemenskapen till stor del reagerat positivt på tillkännagivandet, och West har redan dragit stöd från flera stora namn, inklusive Tesla och SpaceX-grundaren Elon Musk och hävdade presidentkandidaten John McAfee.

Fyra år i skapandet

Detta är inte första gången som Kanye, en känd förespråkare för Bitcoin och annan decentraliserad teknik, meddelar att han tänker gå som president. Vid MTV Video Music Awards 2015 tillkännagav Kanye också att han skulle delta som president 2020. „Jag har beslutat 2020 att köra för president“, sade Kanye under den årliga prisutställningen.

Men dessa planer sattes uppenbarligen i beroende efter att West meddelade tillbaka i november förra året att han istället skulle genom att delta i valet 2024. Trots detta verkar nu West ha backpedaled på förseningen, och kan nu vara redo att köra mot en lång tid vän och kollega miljardär Donald Trump.

Men människor är inte så säkra på att hans påstående är äkta. När allt kommer omkring verkar Kanye inte ha registrerat sitt namn hos Federal Election Commission (FEC) – en federal byrå som har till uppgift att se till att kandidater följer lagen om federala valkampanjer. West hävdade initialt att han hade övervägt att köra med namnet „Christian Genius Billionaire Kanye West“, men varken detta eller hans faktiska namn är registrerat i FEC.

Det här känslan upprepas av den populära Youtuber Marques Brownlee (MKBHD), som tror att Kanye „kan vara lite sent för det här valet.“

Men om det lyckades skulle Kanye bli den första presidenten i historien med en positiv inställning till Bitcoin och potentiellt lägga till ytterligare legitimitet till den första och fortfarande populäraste cryptocurrency.