ANALIST: BITCOIN KAN TOT 17.000 DOLLAR STIJGEN ZODRA DIT CRUCIALE NIVEAU IS GEBROKEN.

  • Bitcoin is de afgelopen weken gevangen in een periode van zijdelingse handel.
  • Dit heeft ertoe geleid dat het een relatief breed handelsveld heeft gevormd tussen $11.200 en $12.200.
  • De kopers van de crypto’s hebben zich vurig bewaakt tegen een duik tot onder de ondergrens van dit bereik, omdat hier een sterke opleving volgt op elk bezoek.
  • Analisten stellen nu vast dat BTC zich mogelijk positioneert om op korte termijn nog aanzienlijk meer winst te boeken.
  • Deze aanwinsten konden zijn prijs verzenden die zo hoog is als $17.000 op korte termijn – volgens één analist.

Het is een week van gemengde handel geweest voor Bitcoin en de geaggregeerde crypto-markt. Na een lange periode van consolidatie was Ethereum in staat om uit zijn handelsrange te breken, terwijl Bitcoin onder zijn belangrijkste weerstand op korte termijn blijft.

Dit heeft weinig gedaan om inzicht te bieden in waar de geaggregeerde markt zich verder zal ontwikkelen.

Het ontbrak ook aan een trend, met een aantal dat hoger is en een aantal dat lager is.

Dit gezegd hebbende, kan het slechts een kwestie van tijd zijn voordat Bitcoin uit zijn huidige handelsrange breekt en de hele markt richting geeft.

Wat betreft hoe hoog een breakout de cryptocurrency van de benchmark zou kunnen leiden, merkt één analist op dat het kan oplopen tot $17.000 – hoewel dit zou vereisen dat de sterren zich op één lijn bevinden.

BITCOIN WORSTELT MET HET BREKEN VAN $12.000 ALS BEREN BEWAKEN SLEUTELWEERSTAND

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin marginaal verhandeld tegen de huidige prijs van 11.850 dollar.

Dit is ongeveer de prijs waartegen het de afgelopen dagen heeft gehandeld, omdat de recente daling naar $11.200 resulteerde in een scherpe toestroom van koopdruk die de prijs omhoog stuurde naar het huidige niveau.

Analisten houden nu nauwlettend in de gaten hoe Bitcoin Code blijft reageren op $12.000, aangezien het nog geen enkele scherpe selloff heeft gekatalyseerd tijdens deze laatste push-up.

HIER IS HOE HOOG EEN ANALIST DENKT DAT BTC IN DE KOMENDE MAANDEN KAN RAZEN…

Terwijl hij sprak over de vooruitzichten voor de nabije toekomst van Bitcoin, legde een analist uit dat in een optimistisch scenario de prijs van de crypto wel $17.000 zou kunnen opdrijven.

Dat gezegd hebbende, merkt hij ook op dat er hindernissen in de weg staan, met $13.000 als eerste regio waar hij naar kijkt.

„Bitcoin: Gezien het belang van dit niveau, begin ik te denken dat dit een zeer waarschijnlijk scenario aan het worden is. Echter, een duidelijke pauze en flip van $12K zijn voortzettingen in de richting van $13K en mogelijk $15-17K gebied.“

Voor deze mogelijkheid om uit te spelen – of zelfs bijna tot bloei te komen – is het noodzakelijk dat Bitcoin voorbij $12.000 breekt met beslissende kracht.